På SGY förbereds du som elev för ditt framtida yrke. Vi har fina och välutrustade verkstäder och kök där du utbildas i yrkesämnen. Dessutom ingår 15 veckors praktik (APL) i alla utbildningar.
Elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Foto: Maja Brand

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2017-09-05
Sågbäcksgymnasiet, SGY, är ett yrkesgymnasium i Huddinge kommun utanför Stockholm. Här har du som elev tillgång till välutrustade verkstäder och kök samt vår egen Restaurang 3FEM2. Vi har en hög lärartäthet och är kända för att våra elever utvecklas både yrkesmässigt och teoretiskt.

Målet med din tid hos oss på SGY är kristallklart – efter din utbildning ska du kunna få ett jobb, öppna eget eller vara redo för högskolan. Vi vill också att du som person ska utvecklas till en trygg och handlingskraftig person. Vi ser dig som du är och där du är, och anpassar dina studier till det. I gengäld väntar vi oss att du satsar ditt engagemang och din vilja. Tillsammans med oss kan du bygga din framtid!

På SGY kommer du att få kombinera teori och praktik under hela din utbildning. Alla våra program är yrkesinriktade och utformade för att stämma med den verklighet du kommer att arbeta i efter skolan. Vill du veta mer om de program vi erbjuder, läs här under Utbildningar.

Välkommen till SGY!

Åsa Hedman