Konsttävling/-utställning 2018

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2018-05-15
Konstutställningen 2018
Grattis till de tre elever som blev uppröstade på prispallen! Här är vinnarna i konsttävlingen!

1:a pris - Mohammad Hassani, IMYRKFT17

Verkets namn - Det är kallt

Motivering: Eleven visar på god målningsteknik med ett starkt känslouttryck som inte lämnar någon oberörd. Färger och komposition samspelar med verkets budskap och ger betraktaren en känsla av stark närvaro.

Första pristagare i konsttävling 2018

2:a pris - Leon Andersson, IMYRFHV16

Verkets namn – Red pyramid

Motivering: Eleven visar på stor kreativitet och fantasi, betraktaren ges möjlighet att resa till en annan plats. Eleven behärskar olika material som utstrålar ljus och värme. De skulpturala utrycken samspelar i balanserad harmoni.

Andra plats i konsttävlingen 2018

3:e pris - Hajihossein Jadgar, IMSPRINT3

Verkets namn: Cykel

Motivering: Eleven har i sitt hantverk visat på stor noggrannet och känsla för detaljer. Eleven är kreativ i sitt val av material och ger en känsla av lekfullhet i sin skulptur.

Tredje plats i konsttävlingen 2018

lite om Utställningen

För tredje året i rad har våra elever fått lämna in konstverk som de själva gjort - ett bidrag per person. Dessa konstverk skapade sedan en fantastisk utställning!

Den 11 - 12 april kunde alla som ville komma till cafeterian och rösta på sin favorit.

Sponsring från Leva foundation

Här nedan följer ett smakprov från utställningen.

Vår elev Hanif tillsammans med Peter Lilliu (skolans nya rektor from den 8/5) inviger utställningen och klipper bandet.

Konstutställning 2018

Konstutställning 2018 Konstutställning 2018