Konsttävlingen 2019

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2019-04-09
Nu är vinnarna i konstutställningen utsedda! Stort grattis till våra duktiga konstnärer.

Första pris

Verkets namn: "Jag behöver ingen"
Konstnärens namn: Hussain Ghorbanali

Motivering: Eleven visar på en stor kreativitet och reflektion i sitt skapande. Betraktaren ges möjlighet att följa med på en resa under jorden. Eleven leker med perspektiv, rörelse och färger som bjuder in betraktaren i verket.

Första pris, Konsttävling 2019

Andra pris

Verkets namn: "Black or white, good or bad...you decide"
Konstnärens namn: Mohammad Hassani

Motivering: Eleven visar på god målningsteknik. Motivet speglar faser och identitetsprocesser. Dagsaktualiteten lämnar ingen oberörd.

Andra pris, konsttävling

Tredje pris

Verkets namn - "Solnedgång i blåst"
Konstnärens namn: Sajh Kaishwan

Motivering: Eleven visar på en blandteknik med starka och väl kombinerade färger som ger en känsla av höstens närvaro.

Tredje pris, konsttävlingen

Prisutdelningen hölls av rektor Peter Lilliu.

Konsttävlingen

Bakgrundsfakta:
SGYs konstutställning hölls för fjärde året i rad och fantastiska nästan 100 bidrag lämnades in. Elever och personal, på skolan, fick sedan komma och rösta på sin favorit.

Konsttävling 2019

Konsttävling 2019 Konsttävling 2019