Sågbäcksgymnasiet, SGY, är ett gymnasium med hög lärartäthet, ca 10 elever på en lärare. SGY är också prisbelönta för sitt framgångsrika arbete med elever i behov av stöd i undervisningen.
Elev på SGY

Utbildningar

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2016-11-07
På Sågbäcksgymnasiet, SGY, finns olika yrkesutbildningar att välja mellan. De flesta av våra elever får jobb när de är klara med sin utbildning hos oss. Här kan du läsa mer om våra program och du kan också kontakta våra studie- och yrkesvägledare för att höra vilka möjligheter som finns, för just dig.

NATIONELLA YRKESPROGRAM

Vi erbjuder utbildning inom bygg, fordon, omsorg och hälsa, restaurang samt turism. Alla programmen kombinerar praktiskt arbete med teoretiska kurser, då alla läser både karaktärs- och gymnasiegemensamma ämnen. Delar av utbildningen flyttas från skolan till en arbetsplats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande, APL. Denna ska utgöra minst 15 veckor av utbildningstiden. Om större delen av studietiden förläggs till en arbetsplats, kan du läsa ett så kallat lärlingsprogram.

NATIONELLT PROGRAM FÖR GYMNASIESÄRSKOLAN

Vi erbjuder utbildning på Programmet för hotell, restaurang och bageri. Programmet vänder sig till ungdomar som gått ut grundsärskolan eller till ungdomar som tillhör målgruppen för särskolan och inte har fyllt 20 år.

INTRODUKTIONSPROGRAMMET

Vi erbjuder fem olika inriktningar under Introduktionsprogrammet. Dessa vänder sig till ungdomar som behöver komplettera betyg för att bli behörig till att söka nationellt program på gymnasiet, förbereda för annan utbildning eller för arbete.

Till våra studie- och yrkesvägledare!

BILDEN: Elever på SGY. Foto: Thomas Henrikson