Barn och fritidsprogrammet, BF

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2017-10-25
Elever på SGY
Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill ha ett yrke där samarbete med barn, unga och vuxna är din viktigaste uppgift. Du får lära dig att hjälpa och leda människor i behov av pedagogisk och social omsorg.

innehåll

Barn- och fritidsprogrammet innehåller bland annat kurser i hälsa, kommunikation och pedagogik. Man blandar teori med praktik och du har APL, arbetsplatsförlagt lärande, i 15 veckor. Du kan även läsa in behörighet för att läsa vidare på högskola.

efter utbildningen

Efter utbildningen kan du börja arbeta direkt som exempelvis barnskötare på förskolor, elevassistent i grundskolan, personlig assistent eller väktare. Du kan även studera vidare för att bli till exempel förskollärare, fritidspedagog, fritidsledare, socialpedagog, polis, jurist eller idrottslärare.

Foto: Thomas Henrikson