Barn och fritidsprogrammet, BF

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2017-06-07
Elever på SGY
Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill ha ett yrke där samarbete med barn, unga och vuxna är din viktigaste uppgift. Du får lära dig att hjälpa och leda människor i behov av pedagogisk och social omsorg.

innehåll

Barn- och fritidsprogrammet innehåller bland annat kurser i beteendevetenskap, hälsa, kommunikation och pedagogik, plus alla de skolämnen som krävs för grundläggande högskolebehörighet. Programmet blandar teori och praktik, och du har APL (arbetsplatsförlagt lärande) i 15 veckor.

efter utbildningen

Efter utbildningen kan du börja arbeta direkt som exempelvis barnskötare på förskolor, elevassistent i grundskolan, personlig assistent eller väktare. Du kan även studera vidare för att bli till exempel förskollärare, fritidspedagog, fritidsledare, socialpedagog, polis, jurist eller idrottslärare.

Foto: Thomas Henrikson