Yrkestävling

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2018-10-18
Spännande yrkestävling på Sågbäcksgymnasiet! Fyra branschrekommenderade gymnasieskolor deltog med varsitt lag med fokuserade och duktiga elever.

tävlingen

Den 17 oktober 2018 genomfördes en yrkestävning i träarbete på Sågbäck. Fyra branschrekommenderade gymnasieskolor tävlade med varsitt lag om två elever från varje skola. Gymnasieskolorna var Distra gymnasium, Järfälla gymnasium, Wisbygymnasiet och Sågbäcksgymnasiet.

Sågbäcksgymnasiet var värdar och tävlingen hölls i vår alldeles nybyggda, 780 kvm stora, bygghall. BYN (Byggnadsindustrins yrkesnämnd) låg bakom tävlingen och resultaten bedömdes av Calle Spång (expertbedömare och yrkeslärare) samt skolornas egna yrkeslärare.

Besökare från Huddinges grundskolor var välkomna att följa tävlingen under dagen.

Under fyra intensiva tävlingstimmar var ungdomarna otroligt koncentrerade och visade på fint teamarbete och kunnande.

Resultatet

Vi gratulerar vinnarna för dagen som blev Järfälla gymnasium - Wisby kom på andra plats och Sågbäck på tredje. Alla gratulerades av representanter från BYN och Christina Eklund, kommunalråd i Huddinge.

Yrkestävling bygg

Här får eleverna instruktioner av Calle Spång före tävlingen.

Yrkestävling bygg

Elias och Sebastian från Sågbäck är i full gång.

Yrkestävling bygg

Hela bygghallen bubblar av aktivitet.

Yrkestävling bygg

Välförtjänt avkoppling med tårta när domarnas gör sin bedömning.

Yrkestävling bygg

Och här har resultatet kungjorts! Vi gratulerar alla till ett fint jobb, men eleverna från Järfälla gratulerar vi lite extra till deras första placering.