SGY cup den 16 april 2015

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2015-04-22
SGY cup
Den 16 april gick den första tävlingen i sitt slag av stapeln på Sågbäcksgymnasiet! Det var en tävling för gymnasiesärskolors restaurangprogram i grenarna matlagning, bageri samt servering. Grattis till alla duktiga tävlande och till vinnarna förstås!

Arlandagymnasiet och Häggviks gymnasium var de andra gymnasiesärskolorna som deltog i tävlingen. Eleverna tävlade i lag, två och två - ett lag från varje gymnasieskola per gren.

Samarbete och kommunikation bedömdes. För matlagning- och bagerigrenarna bedömdes även smak och utseende. För servering bedömdes resultatet enligt generella regler för servering samt dekorationer.

Medlemmar i Stockholm Culinary Team var domare i grenarna matlagning samt bageri. För servering dömde vår serveringslärare, Kersti Wittén.

Klasskamrater till de tävlande kom med till SGY för att följa tävlingarna via TV-skärmar ute i restaurangen där tävlingarna live-streamades. Efter en lunch, som tillagats av elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet fick besökarna en rundvisning på SGY av elever från Hotell- och turismprogrammet.

Efter en fantastiskt lyckad dag med mycket nerver och glädje tog Häggvik hem segern i bageri medan SGY vann grenarna varmkök och servering.

Tävlingen sponsrades av Grönsakshallen Sorunda, Segers och Fällmans kött.

Här kan du se ett intervjuvinslag från dagen, på Studentreportrarna på Södertörns hemsida.

Läs även en fin artikel här.