APL i Istanbul

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2017-05-10
Under mars-april 2013 åker Hotell- och turismelever iväg till Istanbul för att praktisera.

SGY har beviljats medel från EUs Leonardo da Vinci-fond för internationell praktik och utbyte för elever. Projektet medför att vi kan låta eleverna i HTT11 genomföra APL, arbetsplatsförlagt lärande, i Istanbul.

SGY har sedan länge en etablerad kontakt i Turkiet och har vid ett antal tillfällen tagit emot turkiska grupper för studiebesök. Genom vår kontakt har vi fått hjälp med att arrangera boende och APL-platser för eleverna inom olika hotell. Några av APL- platserna är :

Hotel Arden City, The Istanbul Hotel, House of Medusa Restaurant/Cafe och Hypnos Istanbul Design Hotel

Bild av buss och byggnad i Istanbul

Foto: Maria Elv

Genom internationella erfarenheter inom en servicesektor som är global i sin karaktär, ökar elevernas möjligheter till anställning i Sverige och utomlands. Med erfarenhet från en megastad som Istanbul, kulturellt och geografiskt beläget mellan öst och väst bedöms även elevernas interkulturella kompetens, initiativ- och innovationsförmåga inom hotell- och turistbranschen att stärkas.

Vi har stora förhoppningar att vistelsen blir både lärorik och rolig.

Om du klickar på den här länken så kan du följa oss via Facebook. (Öppnas i nytt fönster)

ECON är det företaget som ordnade med boende och praktik för våra elever.

Econ´s loga

De här företagen är några av elevernas praktikplatser.

Hotel Arden´s logotype Hypnos Istanbul´s loga House of Medusa´s logotype