Basketgymnasium

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2018-10-18
Drömmer du om en framtida karriär som basketspelare? Här har du en fantastisk möjlighet att kombinera ditt idrottande med en bra gymnasieutbildning!

Bild på basketspel

Från och med höstterminen 2017 bedriver SGY, i samarbete med Huddinge basket, NIU basket (Nationellt godkänd Idrottsutbildning). Ansökan senast den 1 december 2017.

 

Huddinge Baskets loga

NIU basket innebär
att utbildningen är sanktionerad, certifierad och godkänd av Svenska Basketbollförbundet och Skolverket. För att få driva ett NIU krävs ett samarbete med en elitförening och SGY har ett samarbete med Huddinge Basket.

NIU basket på SGY vänder sig till dig som brinner för basket och vill kombinera en elitsatsning på basket med studier där målet är att du antingen blir behörig att söka till högskola eller universitet, eller anställning. NIU basket innebär att du inom ramen för individuella valet och programfördjupningen läser 400 poäng i kurserna idrottsspecialisering och tränings- och tävlingslära.

Idrott Specialisering är den mer praktiska delen som i huvudsak består av olika tekniska moment såsom skott, dribbling, passningsteknik och olika spelmoment på basketplanen samt viss mängd basketrelaterad styrketräning.

Tränings- och tävlingslära består av mer teoretiska moment/ämnen såsom idrottspsykologi, näringslära, idrottsskador, träningslära, träningsplanering och etik (ex.dopning).

Du som blir antagen till NIU-basket vid SGY kommer att ha träningstillfällen under två förmiddagar i veckan inom skolschemat. Här förenas kvalificerad basketträning med studier på gymnasienivå där du ges möjlighet att, tillsammans med välutbildade instruktörer och medspelare, utveckla dina individuella färdigheter och tekniker som syftar till att ge dig verktygen att ta dig vidare i din elitbasketkarriär.

Ansökningen till NIU Basket vid SGY görs via Stockholm Baskets hemsida och möjligheten att ansöka är öppen mellan 1 november – 1 december. Här ansöker du.

 

Kontaktperson på Hammarby basket är:
Thomas Cooks, e-post: thomas.cooks@edu.huddinge.se


För mer information om utbildningen får du gärna kontakta någon av våra studie- och yrkesvägledare.