Kulinariska middagar med guldkockar

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2017-01-26
Under våren 2015 har guldkockar från Stockholm Culinary Team, tillsammans med elever och personal från SGY bjudit in till tre fantastiska kvällar på Restaurang 3fem2. Det här givande samarbetet påbörjades under HT14 och kommer att fortgå framöver.

Det har tillagats och serverats kulinariska femrättersmiddagar, där menyer med mat och tillhörande viner, skapats av medlemmarna i Stockholm Culinary Team. SGY´s elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet har tillagat maten och serverat gästerna under handledning av Culinary Teams lagmedlemmar.

Exempel på meny som serverats

• Lättrökt makrill, serveras med sikrom, ramslökspannacotta, fänkål och brynt smör
  • Ängamat - grönärtsoppa serveras med vårprimörer och örter
  • Sotad kummel, serveras med blåmusslor, blomkål, rostade mandlar och mandelskum
  • Färserad majskyckling fylld med toppmurklor, serveras med  variation på Västerbotten, broccoli, vinägerkokt lök och rostad kycklingsky
  • Vaniljbakad rabarber, hallonmaräng och sorbet samt vaniljskum

Här kan du se en film om kvällarna:

Mer information hittar du på dessa länkar!

De tränar i vårt metodkök inför tävlingar.

SGY cup - en matlagnings- och serveringstävling för gymnasiesärskolor

SCT loga