Studieresa till Barcelona

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2017-04-26
Elever och lärare från Restaurang- och livsmedelsprogrammets årskurs 2 och 3 spenderade några dagar, under april 2017, i Barcelona för att studera spansk matkultur.

Resan gjordes som en del i kursen "Mat och dryck i kombination". Eleverna fick göra studiebesök bland annat till saluhallar, vinodling, universitet och restauranger. Detta för att få uppleva skillnaderna mellan svensk och spansk matkultur.


EUHT santpol
Vi besökte ett universitet för hotell- och restaurangutbildning, EUHT santpol. De berättade om hur universitetet fungerar, samt hur våra
elever kan söka dit. Vi fick en vinföreläsning om spanska viner och
dagen avslutades med en fyrarätters lunch med utsikt över havet.

Studieresa i Barcelona

Studieresa i Barcelona

Studieresa i Barcelona

Studieresa i Barcelona

Studieresa i Barcelona


Ett besök på vingården Pares Balta.
Vi bjöds på guidad tur i vingården och vineriet. De berättade
om druvans väg från planta till färdigt vin, både stilla och cava.
I vinkällaren på Pares Balta, lagras tusentals flaskor med cava 
i minst 9 månader med oftast längre, ibland upp till 3 år.

Studieresa i Barcelona

Studieresa i Barcelona