Studieresa till Helsingfors

Skriv ut | Senast uppdaterad: 2013-05-06
Den 24-27 april 2013 reste Vård- och omsorgsprogrammets årskurs 3:a till ett svenskspråkigt yrkesinstitut som heter Prakticum i Helsingfors med filialen i Borgå, Finland.

Resan var en studieresa som också var en del av den praktikperiod som eleverna är inne i nu.
Syftet med besöket vara att skapa kontakt med en motsvarande utbildning som vår i ett annat land, att träffa elever, få en bild av skolan och att se hur kontakten med yrkeslivet fungerar där.

Med på resan var mentorerna Marianne Löf och Berith Nygren Taravosh samt  SGY´s skolsköterska Yvonne Lybeck. Yvonne ville se hur man arbetar med skolhälsovård och elevhälsa på Prakticum.

Dessutom fick vi göra ett litet äventyr tillsammans. Många intryck från både utbildning och land finns kvar att bearbeta.

Inte minst minnet av det vänliga mottagande som vi fick kvarstår och kan vara grogrund för vidare kontakter framöver.

Här kan du läsa mer om Prakticum. (Öppnas i nytt fönster)